Liis Lehtsaar: „Õpetajaks olen alati tahtnud saada.“

Mis meenub esimesest tööpäevast Järve koolis?

Ma mäletan emotsiooni, millega oma tööpäeva lõpetasin. See oli üdini positiivne.

Kuidas Teist õpetaja sai?
 
Õpetajaks olen alati tahtnud saada. Ei mäletagi täpselt, miks, aga kindlasti andsid oma panuse inspireerivad õpetajad minu enda kooliajast. Ma olen alati imetlenud oskust anda oma ainet professionaalselt ja viisil, et see kõnetab lapsi.
Kas tööle asumine oli esmane kokkupuude Järve kooliga või eelnes ehk mõni varasem kokkupuude/teadmine seoses selle majaga?
 
Ma ei mäleta, et oleks varem Järve Kooliga kokku puutunud, aga tundsin end hästi koduselt siia majja tulles. Järve koolimajal on sama planeering, mis Jõhvi gümnaasiumihoonel oli, kui mina seal õppisin.
 
Millised tööd-tegemised on Teie varasemas kogemuste pagasis?
 
Viimased kümme aastat olen olnud lasteaiaõpetaja.
 
Milline eredaim mälestus meenub oma kooliajast?
 
Ma polnud eriline formaalse koolitunni austaja, nii et minu eredamad mälestused on seotud pigem erinevate ürituste ja võistlustega.
 
Milline õpilane Te ise olite?
 
Ma olin pigem vaikne ja kohusetundlik õpilane.
 
Mis Teid elus innustab?
 
Minu jaoks on oluline, et see, mida teen, on mõttekas ja tulemuslik. Mind innustab, kui näen, et mu töö kannab vilja ja minu ümber on õnnelikud, motiveeritud inimesed.
 
Kuidas Te pingelisest tööst puhkate ja energiaga laete?
 
Ma proovin hästi teadlikult võtta aega enda jaoks, et tööle tulles oleksin vaimselt ja füüsiliselt puhanud. Nii et öösel magan piisavalt, päeva alustan trenniga ja proovin iga päev lugeda huvitavat raamatut.
 
Milline oleks Teie soov kooliperele ja kolleegidele?
 
Soovin kõigile rõõmu õppimisest ja õpetamisest!