Piret Uus: “Olen elukestev õppija”

Mis meenub esimesest tööpäevast Järve koolis?

Esimesel tööpäeval oli õpilastel veel suvevaheaeg. Koolimaja oli vaikne ja suurtest akendest paistis sisse päike.
 
Kuidas Teist õpetaja sai?
 
Õpetajatööd proovisin ASÕP MTÜ ja Integratsiooni Sihtasutuse kaudu. Mulle hakkas see kohe meeldima. ASÕP-i töö oli väga liikuv, võisin valida endale sobiva töökoha üle Eesti. Mina õpetasin Ida- ja Lääne-Virumaa õpilasi.
 
Kas tööle asumine oli esmane kokkupuude Järve kooliga või eelnes ehk mõni varasem kokkupuude/teadmine seoses selle majaga?
 
Tööle asumine oli esimene kokkupuude Järve kooliga.
 
Millised tööd-tegemised on Teie varasemas kogemuste pagasis?
 
Olen aktiivne inimene ja viimasel ajal juhtub nii, et mul on mitu tööd korraga käsil. Integratsiooni Sihtasutuses töötan keelementorina siiani, ma aitan eesti keelest erineva emakeelega täiskasvanutel eesti keelt õppida. Lisaks olen varem teinud mitmes eraettevõttes personali-, juhiabi- ja raamatupidajatööd.
 
Milline eredaim mälestus meenub oma kooliajast?
 
Keskkoolis käisin vanas mõisakoolis, kus praegu õpib umbes 60 õpilast. Minu kooliajal õppis seal 350 õpilase ringis. Vahetundide ajal pidid kõik lapsed kahte koolimaja saali ära mahtuma ja ringiratast jalutama. Mulle meenutas see suurt mesitaru, kus kõik kuulekalt jalutasid, saatjaks vaikne jutusumin.
 
Milline õpilane Te ise olite?
 
Huvi õppimise vastu käis lainetena, vahepeal kadus motivatsioon ära. Õnneks tuli täiskasvanuks saades huvi tagasi ja nüüd olen nii-öelda elukestev õppija.
 
Mis Teid elus innustab?
 
Innustab see, kui näen oma töö tulemust ja selle eest tunnustatakse. See on hea tunne, kui sind vajatakse, usaldatakse ja küsitakse nõu. Samuti innustavad mind tublid ja töökad kolleegid.
 
Kuidas Te pingelisest tööst puhkate ja energiaga laete?
 
Heade sõprade seltsis ununeb väsimus kiiresti. Samuti meeldib mulle tervisesport, teater, kino, muusika.
 
Milline oleks Teie soov kooliperele ja kolleegidele?
 
Soovin, et kõigil oleks jõudu ja tahtmist hoida Järve kooli seniseid traditsioone ning teha sellest tulevikus veelgi ägedam ja kaasaegsem kool. Soovin kõigile edu.