Rauno Neuhaus: vetelpäästjast ja treenerist kehalise kasvatuse õpetajaks

Mis meenub esimesest tööpäevast Järve koolis?

Esimesest tööpäevast Järve koolis meenub kindlasti ootusärevus ja huvi uue kooli, õpilaste, õpetajate ja kooli tavade ning traditsioonide vastu.

Kuidas Teist õpetaja sai?
Minust sai just kehalise kasvatuse õpetaja minu kahe eelneva kehalise kasvatuse õpetaja mõjul, kes oma oleku, iseloomu, õpetamismeetodite ja käitumisega on olnud mulle suureks iidoliks. Kuna olen ise kogu elu erinevaid spordialasid harrastanud, siis õpetajaks ja just kehalise kasvatuse õpetajaks õppima minek oli minu jaoks üks ja ainus valik.
 
Kas tööle asumine oli esmane kokkupuude Järve kooliga või eelnes ehk mõni varasem kokkupuude/teadmine seoses selle majaga?
Järve koolis tööle asumine oli minu esmane kokkupuude selle majaga.
 
Millised tööd-tegemised on Teie varasemas kogemuste pagasis?
Olen varem töötanud nii laste kui ka noorte jalgratta-, suusa- ja ujumistreenerina.  Lisaks olen töötanud viis aastat vetelpäästjana ning olen olnud ka Saue linna sporditegevuse juht. 
 
Milline eredaim mälestus meenub oma kooliajast?
Kindlasti kõige eredam mälestus on klassi ühine suusareis Kõrvemaa suusaradadel. Olin ise tol ajal 11-aastane. Meie eesmärk oli läbida 16-kilomeetrine suusaring ja kui sõidetud oli umbes neli kilomeetrit, purunes ühe kukkumise tagajärjel minu suusaklamber ja suusakepp. Meie kehalise kasvatuse õpetaja otsustas, et  tagasi me ei pöördu ning ulatas oma suusakepi, millest ma kinni hoidsin. Nii vedas ta mind järgmised 12 kilomeetrit enda järel (töötades ise vaid jalgade ja ühe käe jõuga) kuni alguspunkti naasmiseni. See näitas minule õpetaja sihikindlust, meeletut tahet, jõudu ja abivalmidust.
 
Milline õpilane Te ise olite?
Mina olin vaikne, malbe ja pigem tagasihoidlikum õpilane.
 
Mis Teid elus innustab?
Kindlasti innustab mind oma unistuste poole püüdlemine, aga ennekõike innustab mind minu pere
 
Kuidas Te pingelisest tööst puhkate ja energiaga laete?
Tööst puhkan oma lastega aktiivselt aega veetes või  mitmeid hobisid harrastades (neid on palju).
 
Milline oleks Teie soov kooliperele ja kolleegidele?
Kolleegidele sooviksin kindlasti meelerahu, jõudu ja jaksu ning kooliperele laiemalt sooviksin samuti jõudu, tahet ja positiivsust.