Saage tuttavaks matemaatikaõpetaja ARNE RAUDSIKUGA

Mis meenub esimesest tööpäevast Järve koolis?

Esimene tööpäev oli tegelikult augustis, siis koolis õpilasi veel ei olnud. Rohkem on meelde jäänud 1. septembri pidulikum kooliaasta alustamine.

Kuidas Teist õpetaja  sai?

Juhuslikult. Ma sattusin suvel, kui olin just tööst ja muudest kohustustest vabanenud, lugema  Tartu Ülikooli matemaatikaõpetaja magistriõpet reklaamivat kuulutust ning mõtlesin proovida, kas saan sisseastumiseksamitest läbi.

Kas tööle asumine oli esmane kokkupuude Järve kooliga või eelnes ehk mõni varasem kokkupuude/teadmine seoses selle majaga?

Järve koolist kuulsin ma esimest korda selle aasta mais, kui käisime Ida-Virumaa koolides ekskursioonil koos Noored Kooli programmis osalejatega.

Millised tööd-tegemised on Teie varasemas kogemuste pagasis?

Varasemalt olen tegutsenud tööstuses, täpsemalt pakenditööstuses. Olin ligi 30 aastat trükikoja tootmisjuht  – tootsime erinevaid kartongist karpe.

Milline eredaim mälestus meenub oma kooliajast?

Mu kooliaeg oli üsna ammu. Meelde on jäänud rohkem toredat: koolilõpupeod, klassiekskursioonid ja teised sarnased mälestused. Seda mäletan ka, et gümnaasiumis õppisime väga palju matemaatikat. Ja füüsika tund meeldis mulle ka, kuigi see oli raske õppeaine. Sellist ühte väga eredat mälestust ei oska ma välja tuua.

Milline õpilane Te ise olite?

Ma olin ilmselt üsna hea õpilane. Kuigi ma puudusin palju, kuna eriti gümnaasiumis käisin väga tihti spordilaagrites, siis ma ei mäleta, et mul oleks hinnetega suuri probleeme tekkinud. Hiljuti, kui oma lõputunnistust vaatasin, siis sealt vaatas vastu ainult kaks nelja – ülejäänud hinded olid viied.

 Mis Teid elus innustab?

Mul on olnud erinevad perioodid elus, mis mind on innustanud. Noorena tegin palju sporti ja käisin võistlemas. Vanemas eas ma enam ei vaimustu nii palju võistlemisest. Mul on olnud õnne töötada huvitavatel töökohtadel, mis on mulle ka innustust pakkunud. Nüüd, kui olen töökohta  ja ametit vahetanud, siis tunnen, et ka uuest tööst on võimalik innustust leida, sest on rohkem uusi emotsioone ja iga päev pakub üllatusi.

Kuidas Te pingelisest tööst puhkate ja energiaga laete?

Puhkan perega, proovin oma kehale füüsilist koormust anda. Puhkuse ajal meeldiks mulle maailmas rohkem ringi reisida.

Milline oleks Teie soov kooliperele ja kolleegidele?

Kui on raske, siis proovin alati midagi positiivset leida, mis aitab raskustest üle saada.

Soovin ka kõigile, et ikka leiaksite selle väikse suhkrutüki, mis iga töö või probleemi magusamaks teeks.