Saagem tuttavaks: haridustehnoloog ANTON DIJEV

Mis meenub esimesest tööpäevast Järve koolis?

Mul on meeles, kuidas koos direktor Tarmo Postiga tegime majas tuuri. See oli päev, mil sain oma uue tööarvuti ja loodi kõik vajalikud töökontod. Mäletan, kuidas tunne oli ülevoolav, kui astusin sisse uude töökeskkonda. See oli rohkem kui lihtsalt uus töökoht – see oli uus algus, uus võimalus. Uued inimesed, uued väljakutsed – kõik see tekitas minus elevust ja motivatsiooni. Olin valmis võtma vastu kõik, mis uus ametikoht mulle pakkus. Koos uue arvuti ja juurdepääsuga kõigile vajalikele tööriistadele tundsin end valmis alustama uut peatükki oma karjääris. See päev oli täis optimismi ja ootusärevust ning ma ei suutnud ära oodata, milliseid võimalusi tulevik toob.

Kuidas Teist õpetaja sai?

Otseselt mul ei ole õpetajaharidust, kuid mul on kogemus õpetajana. Õpetasin gümnasistidele valikainet „Õigus”. Lisaks olen töötanud koolis projektijuhina. Nüüd Järve koolis digitundides koostöös teiste õpetajatega koolitan esimese kooliastme õpilasi.

Kas tööle asumine oli esmane kokkupuude Järve kooliga või eelnes ehk mõni varasem kokkupuude/teadmine seoses selle majaga?

Olen aadressil Katse 2 asuvas majas käinud mitmeid kordi. Siin olen käinud mitu korda tavaliselt seoses valimistega, kus olen olnud valimisjaoskonna liige. Katse 2 oli minu jaoks tuttav valimisjaoskond nii Riigikogu kui ka Euroopa Parlamendi valimiste ajal. Olen siia ise ka hääletama tulnud, sest see asub minu endise lõuna rajooni lähedal.

Millised tööd-tegemised on Teie varasemas kogemuste pagasis?

Mul on olnud erinevaid ametikohti: olen töötanud nii spetsialistina kui ka kõrgema astme juhina. Minu töökogemus ulatub kohalikust omavalitsusest ja riigiasutustest kuni erasektori ettevõteteni. Lisaks olen rohkem kui 10 aasta jooksul osalenud mitmesugustes noorte- projektides, mis on saanud rahastust Euroopa Liidult.

Milline eredaim mälestus meenub oma kooliajast?

Meie koolis oli alati palju erinevaid ekskursioone ning need on mulle ühed kõige põnevamad mälestused kooliajast. Olen alati armastanud uusi kohti avastada ja uusi kogemusi saada ning ekskursioonid pakkusid selleks suurepärast võimalust. Kas või üheks päevaks väljaspool klassiruume olles oli võimalik õppida midagi uut, näha huvitavaid paiku ning luua toredaid mälestusi koos kaaslastega.

Milline õpilane Te ise olite?

Kooliajal oli minu jaoks alati oluline olla aktiivne ja dünaamiline. Ma ei suutnud istuda ühel kohal pikka aega, alati oli soov midagi ette võtta, olla liikvel ja tegutseda. Kas või tunni ajal, kui tundus, et paigal istudes hakkab energiat üle ääre valama, oli vaja tõusta, ringi jalutada või isegi kiirel sammul koridoris ringi käia. Mõnikord oli isegi raske keskenduda, sest kogu keha igatses liikumist ja tegevust. Kokkuvõttes võin öelda, et kuigi olin koolis väga aktiivne ja dünaamiline, oli see osa minu kooliajast, mida ma hindan ja mäletan kõige rohkem. See kujundas mind mitte ainult õpilasena, vaid ka inimesena, kes hindab pidevat liikumist, eneseväljendust ja avastamist.

Mis Teid elus innustab?

Mind innustab inimese soov iseennast arendada ja saavutada oma eesmärke, samuti võime ületada raskusi ja leida lahendusi keerulistele olukordadele. Mind innustab ka soov aidata teisi ja muuta maailma enda ümber paremaks.

Kuidas Te pingelisest tööst puhkate ja energiaga laete?

Reisimine ja uute sihtkohtade avastamine on minu kirg. Ma armastan seda tunnet, kui astun lennukile või autosse ja tean, et ees ootab midagi täiesti uut ja põnevat. Uued kultuurid, inimesed, maastikud ja toidud pakuvad mulle pidevalt inspiratsiooni ja avastamisrõõmu.
Veel üks oluline osa minu reisimiskogemustest on ajaveetmine oma sõpradega. Ühised reisid loovad tugevaid sidemeid ja unustamatuid mälestusi. Koos seigeldes ja avastades uusi kohti tunneme end vabalt ja õnnelikuna ning naudime üksteise seltskonda täiel rinnal.

Milline oleks Teie soov kooliperele ja kolleegidele?

Igas olukorras on oluline alati otsida positiivseid hetki. Peaksite proovima vähem reageerida erinevatele probleemidele ja vähem närveerima. Kollektiivis on kõige olulisem toetada üksteist erinevates olukordades. Sooviksin kõigile rohkem päikest ja positiivsust.